Penge, dansk, sedler, sort arbejde, røveri

De danske pengesedler har i 2009 motiver med broer og historiske fund. I alt er for 71 milliarder kroner i omløb i pengesedler.

Penge

De danske pengesedler har i 2009 motiver med broer og historiske fund. I alt er for 71 milliarder kroner i omløb i pengesedler

Danske pengesedler: Nationalbanken udsendte I perioden 2009-2011 nye danske pengesedler. Sedlerne fik nye sikkerhedselementer der gør det endnu vanskeligere at forfalske eller kopiere ægte sedler. Sedlerne er designet af kunstneren Karin Birgitte Lund og har motiver af danske broer og oldtidsfund.

En pengeseddel er et betalingsmiddel. Sedler er, sammen med mønter, defineret som kontanter. Det betyder at de umiddelbart kan bruges ved køb og salg uden at skulle indløses først, og at de er upersonlige.

De fleste pengesedler indeholder sikkerhedsanordninger for at forhindre forfalskning, blandt andet kobbertryk, vandmærker og ultraviolette mærker og serienumre.

Pengesedler og mønter er på vej ud af samfundet, til et pengeløst samfund. For at begrænse sort arbejde og kriminalitet.

Aktiver et billede for at se det i større format